OVER DAVID

Monochrome Awards 2018 International Black & White Photography Contest 2nd Prize Professional Street Photography voor Trinity (straatfotografie over drievuldigheid)

"Great photography is about depth of feeling, not depth of field.”

Wat startte als een fascinerende bezigheid op negen jaar met mijn eerste analoge Kodak camera is geleidelijk uitgegroeid tot de passie die bepalend is voor mij. Fotografie is mijn blik op de wereld, mensen, verhalen, momenten en plaatsen. Veel meer dan observatie, gaat fotografie voor mij om voelen, emoties, expressie, het is als het ware mijn therapie. 

 

Afgestudeerd als master in de archeologie, vormt de mens in al zijn facetten en diversiteit een voortdurende bron van inspiratie en verwondering voor mij. 

All you need is light

De essentie van fotografie voor mij is emotie, in al zijn diversiteit en complexiteit. De waarachtige schoonheid van emotie en het verhaal erachter ga ik op authentieke wijze in beeld brengen met portretten, straatfotografie en reportages. Gevoel, schaduw en licht vormen daarbij mijn leidraad, ik voel wat ik fotografeer veeleer dan wat ik daadwerkelijk zie. Fotograferen is voor mij een manier van voelen, van aanraken, van liefhebben. Je kunt een week lang naar een foto kijken en er nooit meer aan denken. Je kunt ook een seconde naar een foto kijken en daar je hele leven aan denken. Fotografie geeft je de mogelijkheid om alles wat je bent te gebruiken om je verhaal te vertellen.

 

Mijn fotografisch werk is gefocust op volgende domeinen:

  • Straatfotografie

  • Portretten: van personen, groepen, teams, organisaties

  • Architectuurfotografie

  • Reportages

  • Archeologiefotografie (in lijn met mijn originele studiekeuze)

'David is concentrating on making layered compositions with excellent use of the frame and the needed poetry and attention to details which enhance the narrative. I feel a loneliness when I look at the work but I also feel an unexplainable sense of warmth.'
Review van David's werk door 

Recente fotoprijzen:

-Moscow Foto Awards 2019 Honorable Mention voor 'In Praise of Bathing Shadows'

-Selectie finale Siena International Photo Awards 2019 zowel voor ‘3 moons’ (straatfotografie) als voor categorie ‘storytelling’ met ‘In Praise of Bathing Shadows’

-Monochrome Awards 2018 2nd Prize Professional Street Photography voor 'Trinity' (straatfotografie over drievuldigheid)

-Monochrome Awards 2018 Honorable Mention voor 'On the Verge of a New Beginning' (portret van straatjongeren)

-Tokyo International Foto Awards 2018 Honorable Mention voor 'Reflections' (straatfotografie over drugstrafiek)

-International Photography Awards 2018 Honorable Mention voor 'Mirroring Beauty' (portretreeks over mensen met dementie)

-Tokyio International Foto Awards 2019 Winner in categorie 'Portolio-Fine Art' met de reeks 'La Vedova Siciliana' (portretfotografie)

© 2019 by David Degelin    |    david.degelin@gmail.com    |    +32(0)499-82.65.39